Slobodan Kobas poginuo u saobraćajnoj nesreći

Slobodan Kobas (38), mještanin Petrovog Gaja kod Prijedora, smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjuče oko 14 sati na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad u mjestu Donja Dragotinja. Prema saznanjima iz Tužilaštva, motocikl „jamaha“, kojim je upravljao Kobas, sudario se s automobilom „mercedes“, za čijim je upravljačem bio Bogdan Marčeta (52) iz Jugovaca kod Prijedora. – Kobas je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu prema prijedorskoj bolnici. Vozač „mercedesa“ ostao je nepovrijeđen, a više detalja o uzrocima nesreće bit će poznato nakon vještačenja potpuno uništene „jamahe“ i provjere tehničke ispravnosti automobila – kazala je tužiteljica Mirjana Miodragović-Basrak koja je naložila obdukciju, a koja je obavljena juče u bolnici u Prijedoru.

Dežurni ljekar bolnice u Prijedoru Predrag Stojnić kazao je prekjuče da je tijelo motocikliste, na kojem su bile vidljive povrede u predjelu glave i ekstremiteta, u bolnicu dovezeno oko 14.15 sati.

U Tužilaštvu saznajemo da su se i motocikl i „mercedes“ kretali iz pravca Prijedora, a da se nesreća dogodila u trenutku kada je motociklista pokušao zaobići „mercedes“ koji je skretao lijevo na sporedni makadamski put.

– Skretao sam na makadamski put kada sam u jednom trenutku osjetio snažan udarac u zadnji dio vozila. Tek kada sam izašao iz automobila vidio sam motocikl položen na cesti. U međuvremenu su se zaustavili još neki vozači koji su mi rekli šta se dogodilo. Na njivi nekoliko metara dalje bilo je tijelo mladića. Davao je znake života. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć – priča u šoku vozač „mercedesa“ Bogdan Marčeta.

Saznajemo također da je nastradali Kobas motociklom prekjuče išao na motorijadu, koja se održavala u Kostajnici.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.