Smrtno stradale tri osobe

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 18 i 30 sati na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad u mjestu Brezičani smrtno su stradale tri osobe, M.M., S.M. i N.R., dok je sedmogodišnji dječak teško povrijeđen. Nezvanično saznajemo da je riječ o supružnicima Milji (57) i Simi ( 57) Makiviću, mještanima sela Čađavica kod Novog Grada i Nedjeljku Rastoviću (61) iz Dubovika, opština Krupa. Teško povrijeđeni sedmogodišnjak se, prema saznanjima iz Tužilaštva, nalazi u bolnici u Prijedoru i ljekari se bore za njegov život.

Smrtno stradali i teško povrijeđeni sedmogodišnjak u trenutku nesreće nalazili su se u automobilu marke „kia“ na kojeg je, prema saznanjima iz Tužilaštva, pod još neutvrđenim okolnostima udario kombi, za čijim upravljačem se nalazio Branislav Ivić (39) iz Bistrice kod Prijedora, koji je u nesreći ostao nepovrijeđen.

Mirjana Miodragović-Basrak, dežurna tužiteljica u Prijedoru, kazala je sinoć da je istraga o ovoj nesreći još uvijek u toku, da je obavljen uviđaj i određene istražne radnje kojim će biti utvrđene okolnosti pod kojim se nesreća dogodila.

– Jedno lice preminulo je na licu mjesta, a drugo dvoje u bolnici u Prijedoru kazala je Miodragović-Basrak koja je nad tijelom stradalih naložila obdukciju koja će biti obavljena danas u bolnici u Prijedoru.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.