Starac se ugušio u šahtu

Stojan Marić (76) ugušio se kada je nesrećnim slučajem pao u šaht ispred porodične kuće u Kordunskoj ulici u prijedorskom prigradskom naselju Orlovača u srijedu oko 16.20 časova.

Kako je došlo do pada u šaht dubine oko jedan metar u kojem je tridesetak centimetara vode još se ne zna tačno. Pretpostavlja se da je Marić najvjerovatnije otvorio šaht kako bi uzeo crijevo za vodu i odvrnuo slavinu da opere ruke. Vjerovatno je prilikom saginjanja pao u šaht, udario glavom u beton, od čega je izgubio svijest i ostao da leži u vodi.

Poslije obdukcije tijela Stojana Marića patolog dr Nikolina Balaban utvrdila je da je riječ o zadesnoj smrti.

Nesrećnog starca u šahtu je pronašao Nenad Mirković, koji je blizak prijatelj ove porodice.

– Vraćao sam se sa posla u društvu sa Stojanovim kumom. Kada sam se približio kući vidio sam da iz šahta vire noge. Pritrčao sam i ugledao Stojana strmoglavljenog u šahtu. Glava mu je do ramena bila u vodi. Pokušao sam da ga izvučem iz šahta ali ni uz pomoć njihove kume nisam to mogao jer je Stojan krupan čovjek. Pozvao sam komšije i uz njihovu pomoć izvukao Stojana. Bio je sav modar. Osim jednog trzaja nije davao nikakve druge znakove života – ispričao je Mirković.

Članovi Mirkovićeve porodice poznavali su Marića koji je bio vrijedan domaćin. Iako je bio u poznim godinama uvijek je nešto radio oko kuće.

Stojanov kum Radovan rekao je da je Stojan bio izuzetno dobar čovjek. U Prijedor se sa porodicom doselio tokom rata. Bio je uvijek spreman da pomogne drugima. Za svoje godine bio je vitalan i uvijek je nešto radio oko kuće.

Porodica u šoku
Sin stradalog Stojana Marića, Siniša Marić rekao je da je bio šokiran kada je vidio da mi se otac ugušio u šahtu.
– Otac je vjerovatno je želio da opere ruke, jer je to često radio. Ne mogu da shvatim kako je upao u šaht u kojem je bilo vode – kazao je Siniša Marić.
Glas Srpske

Comments are closed.