Starac seksualno iskorištavao unuku

Ilijaz B. (76) iz prijedorskog naselja Raškovac, koji je osumnjičen da je pet godina seksualno zlostavljao E. B. (22), koja ima blagu retardaciju, saslušan je u petak u Odsjeku krim-policije Stanice javne bezbjednosti Prijedor.

Za ovaj slučaj seksualnog zlostavljanja saznalo se kada je Muharema K. (55), koja boravi u Švedskoj, ispričala policiji da je njena rođaka već duže vrijeme žrtva polnog nasilja.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni Ilijaz je poricao optužbe, a potom se branio ćutanjem.

Nezvanično saznajemo, E. B. je sa roditeljima nastanjena u maloj kuću koja se nalazi u dvorištu osumnjičenog Ilijaza. Prema našim saznanjima, seksualno nasilje nad djevojkom koja je završila Specijalnu školu počelo je još kada je ona imala nepunih 18 godina.

Za to je znala i njena majka koja je, kako saznajemo, otvoreno pričala komšijama kako joj svekar zlostavlja kćerku. Prema izjavama komšija, o tome je znalo cijelo naselje, ali policija je za to doznala tek poslije prijave Muhareme K., koja nije mogla da ostane ravnodušna kada je saznala šta se dešava sa njenom rođakom. Muharema je poslije saslušanja u policiji otputovala u Švedsku.

Komšije tvrde da je majka zlostavljane djevojke pričala kako svekar nije mogao imati polni odnos sa njenom kćerkom jer je star, ali je dirao i milovao. U posljednje vrijeme starac je boravio u Kozarcu, ali kada je dolazio u Raškovac, oni su E. M sakrivali od njega. Neki od komšija su kazali da je majka djevojke navodno ovaj slučaj ranije prijavljivala policiji, ali za to navodno nije imala odgovarajuće dokaze.

Rođaka zlostavljene djevojke i sestra osumnjičenog starca izjavila je da cijeli slučaj treba dobro da se provjeri, a posebno optužbe koje je iznijela rođaka Muharema iz Švedske. Ona se zapitala zašto se uopšte pridaje tolika medijska pažnja ovom slučaju.
Glas Srpske

Comments are closed.