Starica izgorjela u kući

Veselka Tidić /84/ iz zaseoka Brdari kod Prijedora izgorjela je jutros u požaru koji je oko 2.00 časa izbio u njenoj kući.

Predsjednik Vatrogasnog saveza Republike Srpske Mile Međed potvrdio je Srni da je jutros u 2.05 časova izbio požar u Donjoj Dragotinji, u zaseoku Brdari, u porodičnoj kući Veselke Tidić (84) koja je tom prilikom smrtno stradala.

„Iako je dežurna ekipa Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor bila na licu mjesta u najkraćem mogućem roku, s obzirom na to da je mjesto udaljeno od Prijedora 20-ak kilometara, nismo uspjeli da spasimo staricu, koja je najvjerovatnije spavala i nije osjetila da joj kuća gori“, izjavio je Međed.

On je dodao da je kuća bila dimenzija 14 puta osam i da je, kada su vatrogasci stigli, požar bio u poodmakloj fazi, zahvatio je veći dio kuće i krov se urušio tako da je vatra zahvatila i njenu unutrašnjost.

„Vatrogasci su uspjeli da spasu dvije prostorije kuće, ali na žalost, u jednoj su pronašli na tijelo starice, koja se najvjerovatnije ugušila od dima“, rekao je Međed.

On je dodao da su svi nadležni organi obaviješteni o ovoj nesreći i da je uviđaj u toku.

Izvor: SRNA

Comments are closed.