Starica opljačkana dok je bila kod ljekara: Lopovi joj iz ormara ukrali 340 dolara

Stana Rujević (80), mještanka naselja Kokin Grad u Prijedoru, bila je nemalo iznenađena kada je nakon povratka iz Banje Luke, gdje je bila na ljekarskoj kontroli, u kući našla otvoren prozor i ispreturan ormar, iz kojeg su lopovi odnijeli njenu ušteđevinu od 340 dolara.

– Svu garderobu su izbacili iz ormara i odnijeli mi ušteđevinu koju sam dugo čuvala. Satima sam plakala. Još su preturali po kući, a po odlasku ostavili su upaljenu ringlu na električnom šporetu, vjerovatno u namjeri da mi zapale kuću. Ne mogu da se načudim tolikoj drskosti jer se sve dešavalo u po bijela dana i u samo nekoliko sati, koliko sam bila odsutna – kaže baka Stana i dodaje da su lopovi u kuću ušli preko terase kroz prethodno provaljena vrata.

Stana je slučaj prijavila policiji, mada ne zna zbog čega je već drugi put na meti razbojnika i lopova. Naime, prije nekoliko godina staricu su u večernjim satima na kapiji kuće napala dvojica razbojnika. Povrijedili su joj ruku i odnijeli manju količinu zlatnog nakita.

– Pokušali su da prodaju burmu koju su ukrali od mene i policija ih je našla. Nakit mi nije vraćen, valjda su ga preprodali. Vjerujem da će policija pronaći i ove druge, no strah me da će oni moje pare do tada potrošiti – kaže vidno potresena baka Stana.
Dnevni avaz

Comments are closed.