Starica se ubila utapanjem u rijeci Sani

Tijelo Bose Kalinić (63) čiji je nastanak prijavljen 15. juna izvučeno je iz rijeke Sane 18. juna u poslijepodnevnim časovima.
Prije toga leš nesrećne žene primijetili su kupači koji su se vozili čamcem po Sani, a to su javili ribarima koji su obavijestili policiju. Tijelo su izvukli prijedorski vatrogasci.
Poslije uviđaja, koji je obavila ljekar mrtvozornik Nikolina Balaban, Bosu Kalinić su identifikovali kćerka i brat.
– Uzrok smrti je samoubistvo utapanjem i isključena je mogućnost bilo kakve vrste nasilja – kazala je Balabanova.
Porodica je nestanak Bose Kalinić prijavila 15. juna oko 15 časova, a prema promjenama na lešu utvrđeno je da je smrt nastupila u večernjim časovima.
Prema nezvaničnim informacijama, porodica je pronašla notes Kalinićeve sa porukom kćerkama da ih blagosilja, da budu dobre i da se sjećaju majke. Poruka zvuči kao opraštanje, iako se ne navode direktno namjere Kalinićeve da se ubije.
Sve dok Kalinićave nije identifikovana Prijedorom se proširila informacija da je pronađeno tijelo druge osobe za kojom se traga od 1. juna o čemu po Prijedoru postoje plakati sa fotografijom.
Pominjalo se da je pronađena Helena Zakaljuk (72), a na plakatima je navedeno da je sitnije građe koja je prilikom nestanka bila obučena u tamnoplavu majicu i tamnoplavu trenerku sa crvenim, bijelim i zelenim detaljima.
Bila je pacijent Zavoda „Doktor Miroslav Zotović“ u Trapistima kod Banjaluke, a nakon pretrpljenog moždanog udara teže se kretala i govorila. Budući da to nije ona, za ovom osobom se i dalje traga.

Sin
Prema nezvaničnim izvorima, sin Bose Kalinić čije je tijelo pronađeno u Sani nestao je krajem devedesetih godina i do danas nije pronađen.
Majka se s tim nikada nije pomirila, a u posljednje vrijeme sve ga je češće pominjala.
Tekst – Glas Srpske
Foto – www.gradprijedor.com

Comments are closed.