Stradao od struje dok se kupao u kadi

Goran Marčetić (47) iz prijedorskog naselja Petrovo/Ćela poginuo je u ponedjeljak od strujnog udara u trenutku dok se kupao u kupatilu.
Strujni udar izazvao je bojler koji je u trenutku kupanja bio uključen. Njegovo beživotno tijelo pronašao je oko 15 časova otac Slobodan Marčetić.
On je kazao da je prije toga otišao u sobu da malo prilegne. U jednom trenutku, poslije petnaest časova, čuo je da negdje u kući šumi voda.
– Ustao sam i otišao u kuhinju misleći da voda teče u sudoperu. Tamo je bilo sve u redu, pa sam otišao u hodnik i čuo da voda teče u kupatilu. Šum nije prestajao, a meni se nije ulazilo u kupatilo jer sam pretpostavljao da se Goran kupa. Počeo sam da ga dozivam, ali on se nije odazivao. Otvorio sam vrata kupatila, koja nisu bila zaključana, i ugledao sina kako nepomično leži u kadi. Prišao sam da mu iz ruke uzmem tuš bateriju, ali me je struja odbacila – rekao je kroz suze Slobodan.
Navodi da je potom izašao u hodnik i isključio struju, a da je zatim ponovo ušao u kupatilo i počeo da drma Gorana dozivajući ga. Međutim, njegov sin Goran bio je mrtav. Slobodan je pozvao komšije i rođake kako bi nesrećnog čovjeka iznijeli iz kupatila.
Goran je prije rata radio u „Celpaku“. Poslije rata provedenog u VRS ostao je bez posla i živio je od poljoprivrede. Njegov brat Zoran Marčetić živi u Banjaluci. Vijest o bratovoj smrti šokirala ga je.
– Ne mogu da vjerujem da se ovako nešto moglo desiti. Čini mi se da ovo sanjam. Goran je sa ocem živio u Petrovu, a mene je životni put odveo u Banjaluku. Dobro su se slagali i ja sam, računajući na njega, imao jednu brigu manje. Nisam morao da brinem o ocu jer je Goran bio tu. Ali, evo šta se dogodi – priča Zoran.
Lijepe riječi o Goranu imaju i njegove prve komšije. Dragan Stupar kaže da Gorana poznaje kao vrijednog domaćina.
– Goran se bavio poljoprivredom i uvijek je bio spreman da pomogne i drugima. Njega nije trebalo pozivati da dođe da nešto pomogne. Dolazio je sam kada je vidio da neko nešto radi i da mu je neophodna pomoć – istakao je Dragan Stupar.
Kratak spoj
Policijskim uviđajem i pregledom tijela Gorana Marčetića, koji je obavio ljekar mrtvozornik, ustanovljeno je da je smrt nastupila usljed strujnog udara, koji je izazvao kratak spoj u bojleru.
– Doktorka mi je rekla da ne moram nikoga da krivim, da je moj Goran poginuo vlastitom greškom jer nije isključio bojler. Eto, ja sam se dan prije toga kupao i sve je bilo u redu, ali uvijek sam isključivao bojler prije ulaska u kadu – rekao je otac poginulog, Slobodan Marčetić, i dodao da je Goran sa njim živio sam u kući.
Glas Srpske

Comments are closed.