Šumskim krađama na području grada Prijedora, javnom preduzeću i privatnim licima pričinili veću materijalnu štetu

Policijski službenici Policijske stanice Omarska, PU Prijedor su tokom mjeseca marta i aprila 2017. godine vršili pojačane mjere i aktivnosti na suzbijanju bespravne sječe, krađe i nelegalnog prometa drvnih sortimenata te su tom prilikom Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli šest izvještaja protiv lica P.P. iz Banjaluke, V.M. iz Jelićke, S.D. iz Omarske, J.R. iz Lamovite, B.M. iz Krivaje i N.D. iz Omarske, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ukupno šest krivičnih djela „Šumska krađa“ na štetu jednog javnog preduzeća i četiri privatna lica.

Krivična djela su počinjena na taj način što su osumnjičena lica u toku mjeseca marta i aprila 2017. godine, na području grada Prijedora, vršila bespravnu sječu stabala u vlasništvu javnog preduzeća kao i u privatnom vlasništvu četiri lica, te nelegalan promet drvnih sortimenat s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, čime su počinili navedena krivična djela.

Izvršenjem ovih krivičnih djela osumnjičena lica su u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi pričinila ukupnu materijalnu štetu u iznosu oko 35.083,00 KM.

Autor: MUP RS

Comments are closed.