Suprug osumnjičene za čedomorstvo: Moja žena je pobacila, nije ubila bebu

Kada se Radenka Džananović iz Hambarina kod Prijedora sa obilnim krvarenjem pojavila u bolnici i zamolila ljekare da joj ukažu medicinsku pomoć, oni su, mada je pacijentkinja tvrdila da je imala redovan menstrualni ciklus, detaljnim pregledom ustanovili da je nedavno imala porođaj.

Policija je u blizini porodične kuće R.Dž. otkrila ubijeno novorođenče.

Istragom je, kako saznajemo, utvrđeno da je majka nakon poroda ugušila tek rođenu bebu, a zatim je zatrpala granjem.

Međutim, Radenkin suprug Dževad za „Nezavisne“ otkriva drugačiju verziju događaja, prema kojoj Radenka nije ubila bebu, već da je pobacila u trećem mjesecu trudnoće.

„U četvrtak je imala pobačaj na njivi, nakon čega je došla kući i pala u nesvijest. Kada smo došli u bolnicu rekla mi je da je imala pobačaj i da je fetus stavila u kantu“, kaže Dževad i dodaje: „Sutradan je došla policija i sve odnijela.“

Ističe da njegova supruga uopšte nije imala vidljiv uvećani stomak i da bi on u tom slučaju znao da je trudna jer „već imaju sedmoro djece“.

Policija: Novorođenče je ugušeno
Žena čiji su inicijali R.DŽ. iz prijedorskog mjesta Hambarine izvršila je čedomorstvo nad muškim novorođenčetom, neposredno nakon porođaja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Čedomorstvo se dogodilo u četvrtak, 29. novembra, u blizini porodične kuće R.DŽ.

U saopštenju se navodi da je R.DŽ. nakon porođaja ugušila muško novorođenče i odnijela ga u obližnju šumu, gdje ga je prekrila lišćem i granama.

R.DŽ. se zbog životne ugroženosti istog dana oko 17.30 javila u Opštu bolnicu Prijedor, gdje je pregledom utvrđeno postporođajno stanje.

Policija je uz prisustvo patologa Opšte bolnice Prijedor izvršila uviđaj i utvrdila da se R.DŽ. porodila u neposrednoj blizini porodične kuće. Patolog je utvrdio da je, najvjerovatnije, novorođenče bilo sposobno za vanmaterični život, ali da je neposredno nakon poroda ugušeno.

Tijelo novorođenčeta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske gdje je izvršena obdukcija.
Policija nastavlja rad na dokumentovanju i dokazivanju krivičnog djela ubistvo djeteta pri porođaju, a nakon kompletiranja predmeta protiv R.DŽ. slijedi izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.
Nezavisne novine-SRNA

Comments are closed.