Suspendovan načelnik SJB Prijedor Goran Mikanović

Zoran Stanišljević, načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka, potvrdio je juče da je s mjesta načelnika Stanice javne bezbjednosti Prijedor suspendovao Gorana Mikanovića.

„Njegova suspenzija i privremeno udaljavanje s posla uslijedili su nakon inicijative Unutrašnje kontrole MUP-a RS, koja se intenzivno u proteklim danima zajedno sa CJB Banjaluka bavila slučajem ‘Mikanović’. On je s mjesta načelnika suspendovan zbog težih povreda radnih dužnosti“, istakao je Stanišljević.

Kazao je da je Mikanović razoružan, oduzeti su mu policijska značka i druge policijske isprave.

„On je udaljen s posla iz policije dok se ne okonča disciplinski postupak, koji je u ovom slučaju takođe pokrenut protiv njega“, naveo je Stanišljević, dodajući da je Mikanoviću uručeno i privremeno rješenje o suspenziji.

O njegovom daljem angažmanu na drugim dužnostima u policiji, naglasio je Stanišljević, biće odlučivano tek po okončanju istrage. On nije precizirao rok do kada bi u slučaju „Mikanović“ trebalo da bude okončan disciplinski postupak u okviru CJB Banjaluka i provedena istraga u Tužilaštvu.

Kako saznajemo, Mikanovića terete za zloupotrebu službenog položaja i ponašanje koje šteti ugledu policije i MUP-a RS u vezi s lažnom dojavom o postavljenoj bombi u prijedorskom restoranu „Vila Dragojević“.

Suspendovani Mikanović cijeli slučaj i istragu protiv njega juče nije želio da komentariše, ali je potvrdio da je u četvrtak primio rješenje o privremenom udaljavanju s posla.

„Svaki komentar je suvišan i biće dana kada će o svemu biti moguće trezveno progovoriti“ rekao nam je kratko u telefonskom razgovoru Mikanović.

Goran Dragojević, vlasnik restorana „Vila Dragojević“, čiji je ugostiteljski objekat tokom proslave Međunarodnog dana žena posjetio Mikanović, kazao je da je vjerovao u pravdu i policijsku istragu o ovom slučaju.

„Kada mi je Mikanović ušao u restoran i nakon popijenog pića namjeravao da se zadrži, ja sam ga lijepo zamolio da napusti restoran, jer u njemu gošće proslavljaju svoj praznik. U tom trenutku u restoranu se nalazilo oko 300 žena i zaista nije bilo primjereno da se oko njih vrzmaju policajci. On je onda počeo da prijeti, a nedugo nakon njegovog odlaska su mi došli policajci s pričom da imaju dojavu o postavljenoj bombi u restoranu“, ispričao je Dragojević.

Podsjetio je da je dva sata oko 300 žena bilo na kiši dok su policajci pretražili restoran i ustanovili da nema bombe te da je riječ o lažnoj uzbuni.

„Shvatio sam sve kao atak na mene i moje goste i drago mi je da je sve razriješeno. Prijedor je miran grad i nema potrebe za ovakvim scenama. Protiv Mikanovića nisam podnio nikakvu prijavu“, rekao je Dragojević.

Na trenutno upražnjeno mjesto načelnika prijedorske policije, saznajemo, niko nije postavljen, a o novom načelniku policije biće odlučivano u narednim danima.

„Tu dužnost sam za sada povjerio stručnim ljudima, odnosno timu koji je sastavljen od načelnika odjeljenja u prijedorskoj policiji“, kazao je Stanišljević.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.