Sutra uklanjanje bombi pronađenih u Sani

Odsjek civilne zaštite opštine Prijedor saopštio je da će bombe koje su pronađene tokom čišćenja korita rijeke Sane najvjerovatnije biti uklonjene tokom sutrašnjeg dana.

U saopštenju se navodi da Civilna zaštita opštine Prijedor nije bila uključena u akciju „Očistimo Sanu i Gomjenicu za jedan dan“, tokom koje su pronađene četiri bombe.

Stručni saradnik u opštinskom Odsjeku civilne zaštite Draško Đenadija potvrdio je da civilna zaštita nije bila uključena u ovu akciju i da je vijest o pronađenim bombama saznao od novinara.

„Vjerovatno je riječ o odbačenim bombama koje se nalaze na većoj dubini u koritu Sane, koje su pronašli ronioci. Budući da se mora poštovati procedura, oni će vjerovatno tokom dana obavijestiti policiju radi adekvatnog obilježavanja mjesta gdje su mine pronađene, a onda će uslijediti i aktivnosti deminerskog tima“, rekao je Đenadija.

On je dodao da ovo, na žalost, nije usamljen slučaj i da tako odbačenog oružja i minsko-eksplozivnih naprava u prirodi ima dosta, te da se u takvim slučajevima preporučuje oprez i obavještavanje nadležnih organa.

Izvor: Nezavisne novine – SRNA

Comments are closed.