Švicarski državljanin u Prijedoru pokušao izvršiti razbojništvo, otuđiti vozilo, a potom i torbu sa novcem

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, dana 10.07.2017. godine, lišili su slobode lice P.B. iz Švicarske, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana pokušao počiniti krivična djela „Razbojništvo“ na štetu lica T.Š. i „Teška krađa“ na štetu lica A.A. iz Prijedora.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni dana 10.07.2017. godine oko 17:00 časova došao do kioska „iNovine“ u Prijedoru, gdje je držeći ruku ispod majice i prijetnjom upotrebe vatrenog oružja, na engleskom jeziku od radnice kioska T.Š. tražio novac. Pošto radnica novac nije predala upozoravajući ga da će pozvati policiju, osumnjičeni se, ne otuđivši ništa, udaljio sa lica mjesta.

Istog dana oko 18:30 časova, osumnjičeni je na parking prostoru jednog ugostiteljskog objekta u Prijedoru ušao u nezaključano vozilo marke „Golf VI“ vlasništvo lica A.A. iz Prijedora, kom prilikom je, pokušavajući staviti vozilo u pogon, oštetio i pokidao elektro kablove ispod upravljača. Kako mu stavljanje vozila u pogon nije uspjelo, osumnjičeni je iz unutrašnjosti vozila otuđio torbicu u kojoj se nalazio novac, putna isprava i mobilni telefon, ali je prije napuštanja vozila spriječen od strane vlasnika.

Nakon završene kriminalističke obrade, lice P.B. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teška krađa“ u pokušaju i „Razbojništvo“ u pokušaju predato u nadležnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, te će za lice biti postavljen prijedlog za pritvor, jer se radi o državljaninu Švicarske.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.