Teško povrijeđene trudnica i njena kćerka

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 20.30 časova na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka u mjestu Gornji Orlovci teško su povrijeđene trudnica Dragana Timarac i njena devetogodišnja kćerka Tea.

Nešto lakše povrede u ovoj nesreći zadobio je Siniša Timarac (31), Draganin suprug, koji je u trenutku nesreće upravljao automobilom „ford orion“.

Nezvanično, do nesreće je došlo kada je Siniša Timarac zaustavio automobil na raskrsnici da bi skrenuo na lokalni put u zaseoku Kalata gdje inače živi sa svojom porodicom.

U tom trenutku na njega je naletjelo vozilo marke „mercedes“ za čijim volanom se nalazio Milan Bajić (22) iz Prijedora. „Mercedes“ se svom silinom zabio u zadnji kraj „forda“.

Od siline udara teže tjelesne povrede zadobile su Dragana i Tea, koje su odmah prebačene u prijedorsku bolnicu, te smještene na Odjeljenje ortopedije.

U prijedorskoj bolnici rekli su da je Dragana Timarac, koja je u sedmom mjesecu trudnoće, zadobila prelom podlaktice i pubične kosti, dok je Siniša zadobio istegnuće vratnih pršljenova.

Njihova kćerka Tea hospitalizovana je zbog preloma potkoljenice i svi se, ističu u bolnici, nalaze van životne opasnosti.

– Zdravstveno stanje sve troje povrijeđenih u ovoj nesreći je stabilno, a što je najvažnije, Dragana Timarac nema posljedica koje bi se negativno odrazile na njenu trudnoću – kažu u bolnici.

Nezvanično, Milan Bajić je u trenutku nesreće bio u alkoholisanom stanju. Prilikom mjerenja alko-testom ustanovljeno je da je u krvi imao 2,16 promila alkohola.

Dionica

Dionica magistralnog puta Prijedor – Banja Luka od Gornjih Orlovaca do Čirkin Polja u dužini od šest kilometara jedna je od onih u okolini Prijedora na kojima se najčešće događaju saobraćajne nesreće.

Nepreglednost puta i prevelika opuštenost vozača, koji na ovoj dionici voze uglavnom prebrzo, najčešći su uzroci nesreća u kojima je, nažalost, bilo i poginulih.

Glas Srpske

Comments are closed.