Tragedija u Prijedoru: Obrušio se zid sušnice i usmrtio šestogodišnjeg dječaka

Bezazlena dječija igra pored starog zida bila kobna po Ivana Kesara.

Ivan Kesar (6), mještanin naselja Urije u Prijedoru, smrtno je stradao u petak oko 13 i 30 sati nakon što se na njega pred porodičnom kućom, tokom bezazlene dječije igre iznenada obrušio zid stare sušnice, visok oko metar i po i poklopio ga. Nesretni dječak u bolnicu je dovezen mrtav s politraumama glave i cijelog tijela potvrđeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pored policije, o velikoj tragediji porodice Kesar obaviješteno je i nadležno Tužilaštvo, koje, jer je riječ o zadesnoj smrti, nije naložilo daljnju istragu u ovom slučaju.

Dječak je živio s majkom, ocem i starijim bratom. Nesretni je zid sušnice trebao biti srušen dan ranije, no zbog praznika Ilindana, to nije učinjeno.

– Naš Ivan je bio posebno dijete. Tog kobnog dana čuvala ga je baka , jer su mama i otac bili na poslu. Dječak se igrao vani. Ostavila ga je samo na čas, koliko je trebalo da uđe u kuću i pokupljeni veš ostavi na sto. Zvala ga je da dođe i u tom trenutku čula prasak. Kad je istrčala napolje, teško povrijeđeno dijete, koje je bilo u nesvijesti, jadna žena pronašla je pored ruševnog zida koji se na njega iznenada obrušio. Ne znamo kako, jer niko ni u snu nije mogao pomisliti da će se takvo nešto dogoditi. Obična dječija igra a tolika tragedija i za porodicu i cijelo naselje. Ovo je strašno i svi smo zatečeni –ispričala nam je Nevenka Kesar, rođaka nastradalog dječaka.

Ivan Kesar biće sahranjen danas na gradskom groblju «Pašinac» u Prijedoru.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.