Tragedija u Saničanima-Ubio komšiju rođaka pa pucao sebi u glavu

Još jedan tragičan događaj na području naše opštine. U zaseoku Šoboti u Saničanima danas oko 15:10 časova dogodilo se ubistvo i pokušaj samoubistva. Prema nezvaničnim informacijama Radovan Marčetić(1942) je ispred svoje porodične kuće iz pištolja ubio svog komšiju i rođaka Vukašina Marčetića(1943) da bi nakon toga pucao sebi u glavu. Kako kažu njihove komšije najvjerovatniji povod za ovu tragediju, nezapamćenu u Saničanima, bio je spor oko zemlje koji su vodila dvojica komšija i daljih rođaka. Jedan od komšija koji nije želio da ga imenujemo, rekao nam je da je oko 15:10 časova u svojoj kući koja se nalazi u blizini čuo četiri a nedugo zatim još jedan pucanj. Nakon što je istrčao napolje i prišao kući Radovana Marčetića, zatekao je strašan prizor.
„Prema onome što smo čuli, Vukašin je upravljajući traktorom išao putem, da bi se zaustavio pred Radovanovom kućom gdje se pokušao raspraviti sa njegovom ženom, koja je bila vani, navodno oko nekog pomjerenog kolja na spornoj međi. Potom je Radovan istrčao iz kuće noseći pištolj, prišao traktoru i iz blizine pucao svom komšiji 2 puta u vrat i 2 puta u grudi. Nakon što je shvatio šta je učinio otišao je do 10-ak metara udaljene jabuke koja se nalazi u dvorištu i pucao sebi u sljepoočnicu“, rekao je jedan od komšija koje smo zatekli na licu mjesta. „Radovan je nakon toga davao znake života pa je vozilom hitne pomoći koje je ubrzo stiglo upućen u bolnicu.
Kako smo maloprije čuli, u teškom stanju je prebačen u Banjaluku“, dodaje jedan od šokiranih komšija opisujući obojicu Marčetića kao mirne porodične ljude. Kako nezvanično saznajemo, povod sukoba koji je zvršio tragičnim ishodom, je spor koji su Vukašin i Radovan imali oko komada zemlje kod obližnje šume. Prema riječima komšija, čak ni geometar koji je izlazio na lice mjesta prije nekog vremena, nije uspio da riješi probleme koji su počeli prije nekoliko mjeseci od kada dvojica Marčetića ne govore. Uviđaj na licu mjesta, koji je trajao do večernjih časova, obavili su pripadnici Stanice javne bezbjednosti Prijedor, a istraga o ovom tragičnom slučaju je u toku.

Comments are closed.