Trgovkinja otjerala napadače

Nada Milunović (49), vlasnica trgovačke radnje „Milunović“ u prijedorskom naselju Urije, uspjela je u petak naveče otjerati dvojicu maskiranih i naoružanih razbojnika, koji su htjeli opljačkati njenu radnju.

Milunovićeva kaže da su razbojnici od nje, uz prijetnju nožem tražili novac iz blagajne, ali da im nije htjela predati pazar nego im se suprotstavila.

„Ni sama ne znam odakle mi snaga. U trenutku kada sam na polici slagala mlijeko u tetrapaku, u prodavnicu su upala dvojica maskiranih muškaraca. Jedan od njih je stajao kod vrata, a drugi je došao iza pulta, gdje sam radila i tražio novac i pri tome mi je iznad glave mahao nožem. Rekao mi je da podignem ruke u vis i da otvorim kasu“, kaže Milunovićeva.

Dodaje da je podigla ruku kako bi se odbranila od napadača.

„Pri tome sam blokirala napadačev udarac, a potom mu izbila nož iz ruke. Razbojnik se sagnuo da potraži svoj nož na podu, a ja sam počela da vičem na njega. Rekla sam mu da i ja imam nož. S vage sam uzela i teg i zaprijetila razbojnicima“, priča Milunovićeva.

Dodaje da se razbojnik, koji je bio iza pulta, nije dao zbuniti, već da joj je tražio ključ da otvori kasu, u kojoj nije bilo mnogo novca.

„Nisam mu dala da me savlada. U pomoć sam pozvala konobaricu koja je radila u kafiću pored moje trgovine. Držala sam u ruci teg i nisam imala namjeru da se predam. Razbojnike je zbunila moja upornost i odlučnost, zbog čega su pobjegli iz radnje. Istrčala sam za njima i pozvala policiju“, kaže Milunovićeva.

U policiji kažu da je otpor trgovkinje koja se suprotstavila razbojnicima hrabar, ali i veoma rizičan i opasan čin.

Nezavisne novine

Comments are closed.