Tri lica uhapšena zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga

lisice - hapsenje

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su, 11.02.2016. godine, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, preduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji u cilju dokazivanja i rasvjetljavanja krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ izvršeno od strane lica S.M.(1984) iz Prijedora.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela policijski službenici su u Ulici Petra Mećave, u Prijedoru, izvršili kontrolu lica M.A.(1991). Kontrolom i pregledom istog policijski službenici su pronašli i oduzeli jedan pvc paketić sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Isti dan, policijski službenici su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršili pretres putničkog automobila koje koristi lice G.K. (1989). Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli dva pvc paketića sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Daljim radom, i kriminalističkom obradom navedenih lica policijski službenici su utvrdili da su isti neposredno prije kontrole opojnu drogu kupili od lica S.M. (1984) iz Prijedora.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica S.M.

Autor: MUP RS

Comments are closed.