Troje poginulih, jedno teško povrijeđeno

Troje ljudi je poginulo, a jedna osoba je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka, potvrđeno je Srni u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Dvojica muškaraca poginula su na licu mjesta, a u banjalučki Klinički centar u teškom stanju prevezene su dvije ženske osobe od kojih je jedna podlegla povredama u toku transporta.

Na licu mjesta preminuo je Dejan Šušnjar /29/ iz Nove Omarske kod Prijedora, a identitet drugog preminulog muškarca za sada nije poznat.

U toku transporta preminula je Bojana Dragić /20/ iz Nove Orlovače kod Prijedora, a teško je povrijeđena M.V. /17/ iz istog mjesta.

U Tužilaštvu navode da su se sva četiri lica nalazila u automobilu „bmw“ koji je sletio sa puta noćas u 3.15 časova u mjestu Lamovita. Automobil u trenutku slijetanja sa puta nije imao registarske tablice.

Dežurni ljekar Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Vojislav Vujanović rekao je da je u prijemnu hiruršku ambulantu rano jutros primljena djevojka koja nije davala znakove života i konstatovano je da je preminula u toku transporta.

Druga djevojka odmah je upućena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje, gdje su joj konstatovane višestruke teške tjelesne povrede, lom karlice, noge, kontuziju pluća i povredu glave.

„Djevojka je životno ugrožena, priključena na aparate za vještačko disanje i sve dalje prognoze su neizvjesne“, rekao je Vujanović.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva obavio je uviđaj na licu mjesta zajedno sa ovlaštenim službenim licima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Dežurni tužilac naložio je obdukciju dva beživotna muška tijela, kao i istražne mjere i radnje, s ciljem utvrđivanja uzroka saobraćajne nesreće.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok nesreće mogla bi da bude neprilagođena brzina.

Izvor: SRNA

Comments are closed.