Trojica Banjalučana i jedan Prijedorčanin optuženi za šverc heroina i kokaina

Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv Mladena Milidragovića (39) zvanog Slovenac, Zorana Vujmilovića (40) i Dimitrija Vavana (22) iz Banjaluke te Marina Dandića iz Prijedora kojom ih tereti za neovlašćenu trgovinu i promet drogom.

Oni su optuženi da su od novembra prošle do maja ove godine preprodavali heroin, kokain i marihuanu na području Banjaluke, Prijedora i Gradiške. Prema navodima u optužnici heroin i kokain nabavljao je Milidragović od nepoznatog lica i prepakivao ih u manja pakovanja i prodavao.

Navodi se da je 31. januara ove godine prodao 504 grama heroina Elviru Kurbegoviću, a dio droge je predao optuženima Vujmiloviću, Dandiću i Vavanu, koji su tu drogu dalje prodavali po cijenama od deset do 100 maraka, zavisno od količine.

Oni su uhapšeni u akciji banjalučke policije „Zamak“, u kojoj je pronađeno oko 540 grama heroina. Milidragović i Vujmilović se nalaze u pritvoru, a Vavan i Dandić se brane sa slobode. Poslije prijedloga Okružnog tužilaštva u sudu je održano ročište za produženje pritvora Milidragoviću i Vujmiloviću. Njihovi advokati Nebojša Pantić i Branko Gudalo protivili su se produženju pritvora, jer smatraju da za to nema osnova.
Glas Srpske

Comments are closed.