U Gomjenici grom zapalio kuću

Usljed nevremena koje je danas zahvatilo i područje Prijedora grom je udario u krov kuće u vlasništvu P.K., mještanina prijedorskog naselja Gomjenica, nakon čega je došlo do požara s kojim se više od dva sata borilo šest vatrogasaca u tri vozila. Požar je TVJ Prijedor dojavljen oko 14:25 časova.

– Prema izjavi vlasnika, nakon udara groma došlo je do požara na krovu objekta koji je zahvatio prostorije koje se nalaze u potkrovlju. Požar je po našem dolasku već bio u razbuktaloj fazi, dio krova se urušio u tavanski prostor, a od dima i niskog oblaka ništa se nije vidjelo na nekih 200 metara. Požar se odvijao tokom nevremena – kaže Dragan Karlica, rukovodilac gašenja požara TVJ Prijedor.

Požar je ugašen oko 16:45 sati i, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, dok materijalna šteta, prema prvim procjenama, iznosi oko 15.000 maraka.

U požaru je izgorjela krovna konstrukcija s krovnim pokrivačem. U potkrovlju su znatno oštećene dvije prostorije u kojima su bili namještaj, tehnička roba i 60 litara rakije.

Autor: M.Z. – avaz.ba
Foto: D. Stojnić

Comments are closed.