U izvršenju krivičnih djela na području Prijedora učestvovala lica iz Sanskog Mosta i Zenice

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2, u aktivnostima rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih tokom 2016. i 2017. godine na području koje operativno pokriva ova Policijska stanica, izvršili su kriminalističku obradu više lica, što je rezultiralo rasvjetljavanjem tri krivična djela „Krađa“ i otkrivanjem osam počinioca.

Izvršenom kriminalističkom obradom lica D.J. iz Prijedora, utvrđeno je da je osumnjičeni početkom februara mjeseca ove godine, od jednog oštećenog lica iz Prijedora, otuđio biciklo ukupne vrijednosti 600,00 KM, čime je počinio krivično djelo „Krađa“. Protiv lica D.J., Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Krađa“.

Daljim radom utvrđeno je da su krivično djelo „Krađa“ koje je počinjeno dana 24.12.2016. godine u tržnom centru u Prijedoru, kom prilikom je otuđena zimska jakna vrijednosti 897,20 KM, počinila lica N.K. iz Sanskog Mosta i S.K. iz Zenice, dok je u izvršenju ovog krivičnog djela učestvovalo i jedno maloljetno lice iz Sanskog Mosta.

Na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela izvršena je kriminalistička obrada lica N.J. i S.K., protiv kojih će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa“, dok će za maloljetnog izvršioca predmet biti dostavljen nadležnoj policijskoj stanici Sanski Most, na dalje postupanje.

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2 izvršili su i kriminalističku obradu lica D.K., S.M. i B.V. iz Prijedora, kom prilikom je utvrđeno da su dana 08.11.2016. godine počinili krivično djelo „Krađa“ kada su iz kruga benzinske pumpe u Prijedoru otuđili 4 pneumatika ukupne vrijednosti 980,00 KM.

Takođe je utvrđeno da je u izvršenju ovog krivičnog djela učestvovalo i jedno maloljetno lice iz Prijedora.

Protiv lica D.K., S.M. i B.V., Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, Područna knacelarija Prijedor, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Krađa“, dok će protiv maloljetnog izvršioca biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.

Autor: MUP RS

Comments are closed.