U Jelovcu nastradao bračni par Macura

Upozoravamo naše čitatelje da se u sklopu ovog članka nalaze i fotografije koje mogu uznemiriti pojedine osobe i nisu primjerene za mlađe od 18 godina.
Bračni par Macura, Dara(75) i Marijan (76) iz mjesta Jelovac kod Prijedora prve su žrtve snježnog nevremena i niskih temperatura na području prijedorske opštine. Beživotna tijela nesrećnih staraca pronašao je juče ujutro oko 8 časova njihov sin Pilip koji je došao da ih obiđe. „Moji roditelji su živjeli sami, bili su bolesni i trudio sam se da ih obilazim redovno. Imali su i hrane i drva, a posljednji put sam ovdje bio u nedjelju kada je sve bilo u redu, da bi se sad desila tragedija“, rekao je vidno potreseni Pilip Macura. On je dodao da je juče ujutro kad je došao pred kuću, vidio da su vrata zaključana, lupao je da mu otvore i na kraju je provalio u kuću. „Ušao sam u kuhinju i vidio majku mrtvu na krevetu. Oca sam opazio kako leži u predsoblju kod drva. Potom sam zvao komšiju Radovana da razgrnemo snijeg ispred kuće i da zovem policiju“, ispričao je Pilip dodavši da ima još dva brata koja ne žive u Prijedoru i da su se svi, koliko su bili u mogućnosti, brinuli o roditeljima. Macure su živjeli od poljoprivrede i nisu imali drugih primanja.
„Otac je vjerovatno krenuo po drva da naloži vatru. Tu je izgleda pao, ostao da leži i smrzao se. Inače nisu imali penziju i do skoro je otac imao ovce, ali u zadnje vrijeme nije više mogao da radi pa smo mi djeca pomagali“, rekao je Pilip Macura. Prema njegovim riječima obilazio ih je redovno, dovlačio i rezao im drva. Njegova majka Dara je bila nepokretna već nekoliko godina i vjerovatno se smrzla čekajući da se otac pridigne, donese drva i naloži vatru. Komšija Radovan Lukić kojem se Pilip prvo obratio potvrdio je da su nesrećni starci imali skroman život. „Imali su hranu i drva. Dolazili su im i sinovi iz Beograda, kupovali što treba, ali eto, bolest, starost“, rekao je Lukić koji je dodao da je šokiran što se tako desilo da oboje umru u istom danu. Dežurni patolog prijedorske Opšte bolnice Nikolina Balaban novinarima je poslije uviđaja potvrdila da je riječ o zadesnoj smrti i da je nastupila smrzavanjem.

Comments are closed.