U Marinima kod Prijedora-Izgorjela napuštena mjesna škola

U požaru koji je izbio u subotu u selu Marini kod Prijedora skoro u cijelosti je izgorjela stara zgrada mjesne škole, dok povrijeđenih osoba, srećom, nije bilo.
– Mještani su kasno primijetili požar, tako da je krov na objektu već bio urušen u trenutku kada smo došli da intervenišemo. Gašenje požara ometao je jak vjetar, ali smo uspjeli spasiti dio objekta u kojem se nalaze dvije učionice i zbornica sa sanitarnim čvorom – kazao je za „Dnevni avaz“ Dragan Stanić, vatrogasac TVJ Prijedor, koji je s dva vozila i ekipom od četiri vatrogasca lokalizirao ovaj požar.
Stanić jučer nije mogao procijeniti visinu štete uzrokovane ovim požarom, jer je riječ o napuštenom objektu koji posljednjih nekoliko godina nije korišten. Nije poznat ni uzrok požara, osim pretpostavke mještana da ga je izazvao izvjesni Bato, koji u školi sam stanuje već nekoliko godina.
– Znamo da se Bato nakon izbjeglištva smjestio u napuštenoj školi. Voli popiti, a od kada je ovdje, ovo je već drugi put da škola gori – rekli su nam mještani.
Istraga o ovom slučaju je u toku.
Dnevni avaz

Comments are closed.