U mjestu Srednja Lamovita poginula dvojica prijatelja

Osman Jušić (41) i Mesud Abdijanović (41) iz Brekovice kod Bihaća poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u dva časa i 15 minuta na magistralnom putu M4 Prijedor – Banja Luka u mjestu Srednja Lamovita. To je potvrdila dežurni tužilac banjolučkog Okružnog tužilaštva – Područna kancelarija Prijedor Mirjana Miodragović-Basrak. Uviđajem, koji su obavili pripadnici Stanice saobraćajne policije Prijedor, utvrđeno je da do nesreće došlo kada je Osman Jušić vozeći automobil „audi A4“ registarskih oznaka 881-E-471, u kome se nalazio i Abdijanović, krećući se u pravcu Banje Luke zbog neprilagođene brzine sletio s kolovoza.

Jedno vrijeme vozilo je išlo suprotnom trakom i pri pokušaju da se vrati zakačilo je bankinu, sletjelo u kanal i prevrnulo se na krov.

Basrakova je potvrdila da je prilikom udesa Abdijanović ispao iz automobila i poginuo na licu mjesta, dok je Jušić preminuo u prijedorskoj Opštoj bolnici.

Na mjestu nesreće okupila se brojna rodbina i prijatelji Jušića i Abdijanovića, inače prijatelja od djetinjstva, koji su sa nevjericom primili vijest o tragičnoj nesreći. Među njima je i Mirhad Abdijanović, brat poginulog Mesuda.

– Krenuli su u Banju Luku da prodaju automobil. Uvijek su bili zajedno i ovo je zaista veliki šok za sve nas – rekao je Mirhad Abdijanović.

Na licu mjesta je juče bio i očevidac Zoran Savić koji ima kuću pored puta i koji je prvi pritekao unesrećenima u pomoć.

– Tu se zaustavio i neki automobil, čiji su putnici govorili njemački i koji su takođe pritekli u pomoć – ispričao je Savić.

Naglasio je da je nastradali Jušić govorio da mu pomognu. Mesud Abdijanović nije bio oženjen, a iza Osmana Jušića ostali su supruga i dvoje djece.

Povrijeđeni Jušić prevezen je u prijedorsku bolnicu gdje su dežurni ljekari dva puta pokušavali da ga reanimacijom vrate u život. Jušić je, zbog težine povreda koje je zadobio, preminuo prije polaska ambulantnih kola za Banju Luku.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.