U nastavku akcije „Uplatnica“ podnesen izvještaj protiv dva lica za tri krivična djela

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su dana 13.05.2019. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj protiv lica inicijala N.Đ. (1979) iz Oštre Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Pronevjera“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, i lica inicijala R.Đ. (1964) iz Oštre Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

Osumnjičeno lice N.Đ. se tereti da je u svojstvu zaposlenika u osiguravajućem društvu, u periodu od 20.01.2016. godine do 18.08.2016.godine, protivpravno prisvojilo novac koji mu je povjeren na radu, i na taj način budžet Republike Srpske oštetilo za iznos od 570,60 KM, a istovremeno za sebe ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Osumnjičeno lice R.Đ. je, kao službeno i odgovorno lice u privatnom preduzeću iz Oštre Luke, a na osnovu ugovora sa preduzećem za poštanski saobraćaj, svjesno propustio dužnu radnju nadzora nad povjerenom mu imovinom, te na taj način omogućilo licu N.Đ. da istu zloupotrijebi.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.