U požaru izgorjeli pilići i poljoprivredne alatke

Cvijo Mandić kaže da mu je u šupi u kojoj je uz poljoprivredne alatke držao i piliće i prehrambene namirice izgorjelo sve što ima
Vatrogasci iz Kozarca kod Prijedora u petak oko 21 sati lokalizirali su požar koji je izbio na šupi u domaćinstvu Cvije Mandića (77), mještanina susjednih Kamičana.
Mustafa Talić, komandir jedinice Vatrogasnog društva „Kozarac“, kaže da je u gašenju požara koji je prijetio da zahvati i kuću domaćina, nekoliko metara udaljenu od vatrom zahvaćene šupe, učestvovalo šest vatrogasaca s dva vatrogasna vozila.
– Požar smo ugasili za dvadesetak minuta – kazao je Talić i dodao da su vatrogasci dojavu dobili od policije iz Kozarca.
Cvijo Mandić kaže da mu je u šupi u kojoj je uz poljoprivredne alatke držao i piliće i prehrambene namirice izgorjelo sve što ima.
– Moja baba i ja živimo od 39 maraka socijalne pomoći i ovo je za mene velika šteta. Ne znam šta se moglo desiti i kako je izbila vatra, jer kada sam pošao na spavanje, oko 19 sati, sve je bilo uredu. Dva sata kasnije probudio me veliki plamen – izjadao se starac, kojem je u pomoć priskočio sin Milan, koji s porodicom živi u Ljubljani u Sloveniji.
Uzrok požara, u kojem je starac, prema izjavi datoj policiji, pretrpio šetu od oko 5.000 maraka, za sada nije poznat.
Dnevni avaz

Comments are closed.