U prevrtanju rovera jedan Prijedorčanin poginuo, dvojica povrijeđena

Sinoć se u Prijedoru ugasio još jedan mladi život. Na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, nekoliko stotina metara od pružnog prelaza „trinaesta“ u pravcu grada dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao putnički automobil „rover“. Prema do sada poznatim podacima jedno lice je smrtno stradalo. Na pravcu od „trinaeste“ prema gradu, vozač „rovera“ je iz za sada nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom te je ono završilo na krovu u kanalu između ceste i pruge. Kako nam je rekao očevidac nesreće Ilija Pauković, koji je u tom trenutku biciklom skretao u jednu od ulica u naselju Čejreci, sve se odigralo munjevito.
„Silazio sam sa glavnog puta u sokak gdje mi žive roditelji jer sam krenuo da ih obiđem. Cesta je bila prazna iz oba pravca i uočio sam da iz pravca trinaeste ide automobil sa upaljenim dugim svjetlima. U jednom trenutku auto se zanio u desnu stranu, skrenuo prema jarku do pruge a potom nekoliko puta prevrnuo. Zaustavio se na krovu pošto je prethodno udario u stub koji drži žice za napajanje vozova strujom. Uletio sam u roditeljsku kuću i pokušao pozvati policiju. Pošto je bilo zauzeto, pozvao sam jednog komšiju policajca a potom otrčao da pomognem nastradalima“, kaže Pauković i dodaje da je u međuvremenu kod prevrnutog auta stiglo nekoliko komšija koji su pokušali izvući mladiće koji su bili unutra.
Zlatibor Rusmir koji stanuje u neposrednoj blizini mjesta nesreće nam je potvrdio da je u kući začuo jak udar izvana. „Nakon što sam izašao iz kuće ugledao sam automobil koji je bio na krovu u jarku između ceste i pruge iz kojeg se dimilo. Odmah sam pozvao hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Potom sam pritrčao autu i vidio čovjeka kako leži naprijed u autu, drugi je bio pozada a jedan je ispao iz auta i bio je u jarku 20-ak metara niže. Šajba na autu je pukla, a zadnji dio je bio prilično oštećen. Vrlo brzo su stigli i prijedorski vatrogasci. Zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji uz pomoć radnika hitne pomoći unesrećeni su odveženi u bolnicu. U blizini auta je bilo dosta razbacanih stvari a pronašao sam i 2 smrskana mobilna telefona“, kaže Rusmir.
Uviđaj na licu mjesta su u prisustvu dežurnog tužioca obavili policijski službenici SJB Prijedor. Prema nezvaničnim podacima do kojih je došao internet portal GradPrijedor.com u ovoj saobraćajnoj nesreći poginuo je T.D.(31) dok su povrijeđeni K.M.(34) i još jedan Prijedorčanin.

Comments are closed.