U saobraćajnoj nesreći na dubičkoj cesti poginuo dvanaestogodišnjak

Dvanaestogodišnji dječak iz Prijedora podlegao je večeras povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći na dubičkoj cesti, potvrdila je Nikolina Balaban, patolog Opšte bolnice Prijedor. „Dječak S.S. (12) je upravljao biciklom a udario ga je autobus prilikom čega je zadobio teške povrede glave. Dovezen je živ u bolnicu, ali je podlegao povredama uprkos velikim naporima ljekara prijedorske bolnice“, rekla je Balabanova. Saobraćajna nesreća se dogodila oko 17:40 časova u ulici Slavka Rodića iznad prijedorske kasarne. Kako smo saznali na licu mjesta od stanara obližnjih kuća ovo nije prva a vjerovatno ni posljednja saobraćajna nesreća na ovom dijelu magistralnog puta prema Kozarskoj Dubici. „Prije nekoliko godina smo skupljali potpise komšija i pisali peticiju prijedorskoj stanici policije da se nekako stane u kraj mnogobrojnim saobraćajnim nesrećaman a ovoj duploj krivini, ali na žalost nismo uspjeli ništa postići.
Nerijetko smo se budili tokom noći a naročito vikendom kada su brojni nesavjesni vozači gubili kontrolu nad svojim autima i uz škripu kočnica završavali u dvorištima naših kuća. Trotoar postoji ali naša djeca nisu sigurna ni u sopstvenom dvorištu“, riječi su nekoliko mještana ulice Slavka Rodića na dijelu puta od prijedorske kasarne do poznatog ugostiteljskog objekta „Osinjak-kod Žike“. Prema riječima drugara nesretnog dječaka, S.S. je bio učenik 7. razreda Osnovne škole „Petar Kočić“ na Urijama a bio je i talentovani karatista u karate klubu „Shodan“. Trebalo mu je još samo godinu dana do polaganja za crni pojas, a sada ga više nema.Zvali smo ga da se ide vozati sa nama, a bolje da nismo“, kazali su neki od dječakovih drugara iz komšiluka.
Prema njihovim riječima, S.S. i njegov drugar su se biciklima vozili trotoarom. U jednom trenutku izgubio je ravnotežu i biciklom krenuo sići na cestu. Na njegovu nesreću u tom trenutku je naišao autobus jednog prijedorskog privatnog preduzeća koji se nije prebrzo kretao ali dvanaestogodišnjak je završio ispod njegovih točkova. Policijski službenici SJB Prijedor su izvršili uviđaj koji je trajao gotovo puna 2 časa a rezultati istrage biće poznati u narednom periodu.

Comments are closed.