Ubio beskućnika zbog hrane i pića

Aleksandar Radanović (28) iz prijedorskog izbjegličkog naselja Nova Orlovača ubio je Jusufa Garibovića (67), beskućnika iz Prijedora. Beživotno tijelo Garibovića je pronađeno u ponedjeljak oko 16 sati u staroj kući u prijedorskoj ulici Mladena Stojanovića. Očevidac ubistva bio je Edhem Bahonjić (50), mještanin Kamičana, kod Prijedora.

„Njih dvojica su u prošlu subotu u večernjim satima bili u kući u kojoj je boravio Garibović, gdje su se obično sakupljali beskućnici i alkoholičari. Obojica su privedena u policiju ali po različitim osnovama – Radanović zbog osnova sumnje da je tukući ga rukama, nogama i tupim predmetima uglavnom u predjelu glave usmrtio Garibovića, a Bahonjić jer je sve mirno posmatrao i nije pružio nikakvu pomoć žrtvi“, rekao je tužilac Vukašin Kondić.

Iako je Bahonjić bio očevidac, njemu je izgleda tek dva dana nakon ubistva proradila savjest, te je došao u policiju i rekao šta se dogodilo, nakon čega je uhapšen Radanović. Obojica su policiji u cijelosti prizanali počinjena djela.

Kondić je juče predložio pritvor za Radanovića, koji je pod policijskom pratnjom prevezen u KPZ Banjaluka.

Istakao je da su rasvijetljini i motivi ubistva, jer su tokom priznanja krivice i Radanović i Bahonjić priznali da su se s Garibovićem, gotovo nepokretnim starcem, sukobili u raspodjeli hrane i pića.

Garibović je od posljedica koje je zadobio od udaraca tupim predmetima po glavi preminuo u staroj kući u kojoj je boravio, iako je imao porodičnu kuće u selu Trnopolje.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.