Učenici otkrili automatsku pušku bez okvira

Učenici područne škole „Ćirilo i Metodije“ u mjestu Gornji Garevci kod Prijedora, u četvrtak su u šupi pored škole pronašli automatsku pušku.
Pronalazak oružja u neposrednoj blizini školskog objekta odmah je prijavljen Policijskoj stanici Prijedor, čiji su pripadnici izašli na lice mjesta i uklonila pušku.
Prema riječima učiteljice Božane, jedan od učenika drugog razreda pronašao je pušku ispod jedne daske. Zajedno sa njim bilo je još djece koja su u zapušteni pomoćni školski objekat dolazila da gledaju kučiće.
– U okolini škole ima dosta pasa lutalica. Jedna od keruša se nedavno okotila i djeca su stekla naviku da na odmoru idu da gledaju štence. Tako je bilo i juče kada su u šupi ispod jedne daske pronašli automatsku pušku i odmah me o tome obavijestili – ispričala nam je učiteljica Božana, koja je odmah obavijestila direktora škole o ovom slučaju.
Direktor Zdravko Janković rekao je „Glasu Srpske“ da je u pitanju zarđala automatska puška bez okvira, koju je nesavjesni građanin ostavio baš tu, u blizini škole.
– Ovakvih slučajeva nažalost ima dosta u posljednje vrijeme. O ovakvim problemima razgovarali smo juče na sjednici Aktiva direktora osnovnih škola i donijeli zaključak da pripadnici policije moraju više da se angažuju na prikupljanju zaostalog naoružanja kako djeca ne bi bila izlagana opasnostima – istakao je Janković.
Dodao je da je čak dat i prijedlog da se građanima da još neki rok amnestije na predato zaostalo naoružanje. Janković je apelovao na sve one građane, koji žele da se riješe zaostalog naoružanja, da ga ne ostavljaju u blizini škola.
Ðaci
Djeca u školi u Garevcima tvrde da dan ranije u toj istoj šupi nisu vidjeli pušku što znači da ju je neko donio i ostavio narednog dana.
Prije petnaestak dana u blizini osnovne škole u Brezičanima, takođe kod Prijedora, pronađena je bomba koju su učenici čak donosili u školu.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.