Ugašena 3 mlada života

Mladen Stojnić (31), Slaviša Stojnić (21) i Dušan Stojnić (20) iz Gornje Marićke kod Prijedora poginuli su u subotu oko 3 časa i 30 minuta u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Gornjoj Marićkoj u zaseoku Kvočke. Četvrti putnik u vozilu marke golf 4 koparskih registracija Draženko Grujić (31), zadobio teške tjelesne povrede, ali nije životno ugrožen. Nesreća se dogodila kada je vozilo kojim je upravljao Mladen Stojnić iz još neutvrđenih okolnosti sletjelo s puta i udarilo u drvo jabuke u dvorištu porodične kuće Radoslava Kvočke.
-Čuo sam kroz san da je nešto zdrmalo i momentalno sam bio na nogama, mislio sam da se kuća srušila. Pogledao sam kroz prozor i ne vidim ništa, pogledam još malo kad vidim auto u voću. Izašao sam, prišao polako jer sam se i ja bojao šta se desilo u to doba noći kad sam čuo da neko pita ima li koga. Tada sam vidio i kola i otrovio sam vrata. Mislio sam da ga iznesem, ali pošto je nesretnik rekao da su mu noge zaglavljene u limu potrčao samo do komšije po pomoć. U međuvremenu je stigla hitna pomoć, koju je u međuvremenu neko pozvao i oni su uz pomoć vatrogasaca ostale koji nisu davali nikakve znakove izvadili iz vozila i transportovali put Prijedora. Ja što sam znao i što sam mogao, ja sam pomogao, priča Kvočka.
Njegova supruga Milanka Kvočka dodaje da joj se u prvom momentu učinilo kada je vidjela vozilo da, iako je bio jak udar, nije bilo tako strašno. Međutim, kasnije sam shvatila da se u našem dvorištu dogodila stravična tragedija.
-I ja sam čula kada je neko dozivao –ima li koga živog da pomogne i kad su kasnije prišli i moje djever i komšije, shvatili smo da vozaču nije bilo spasa, dok su ostali odvezeni u bolnicu, rekla je Milanka Kvočka.
Kako saznajemo i od ostalih komšija, prizor je u kolima bio stravičan, vozač automobila Mladen Stojnić na licu mjesta je ostao mrtav i njegovo izvlačenje je uz pomoć vatrogasaca trajalo 40 minuta, dok su Slaviša i Dušan podlegli na putu za bolnicu.
Zdravstveno stanje Grujića je, kako saznajemo iz prijedorske bolnice stabilno. On je po riječima dr Marinka Lovre u bolnicu primljen sa prelomima i posjekotinama.
-Oporavak Grujića od teških povreda teče zadovoljavajuće. Na odjeljenje hirurgije primljen je sa prelomom desne nadlaktice i frakturom lijeve potkoljenice, kao i većim brojem ogrebotina i posjekotina po glavi i licu- kazao je Lovro dodajući da će nad njim biti najvjerovatnije obavljen jedan hirurški zahvat. Grujić, kako tvrdi dr Marinko Lovre, nesmetano kumunicira sa ljekarima i medicinskim osobljem.
Kako saznajemo automobil u kojem su se nalazila četvorica mladića u jednoj krivini blizu raskrsnice u zaseoku Kvočke sletio je s ceste i vjerovatno letio kroz vazduh tri-četiri metra te bočnom stranom udario u drvo jabuke.
Mještani Gornje Marićke šokirani su ovom tragedijom, pogotovo oni mlađi koji su sa nastradalima te večeri bili na jednoj zabavi u susjednoj Omarskoj. Po povratku kući dogodila se nesreća u kojoj su njih trojica izgubili živote.
Kako saznajemo vozač golfa Mladen Stojnić je radio u Sloveniji, odakle je došao tog popodneva. Živio je sa majkom Dušankom, koja je igrom sudbine pored muža i kćerke u ovoj nesreći izgubila i sina.
Inače, sva trojica su kako pričaju mještani odrastali zajedno i bili gotovo nerazdvojno društvo.
Sahrana Stojnića, kako smo saznali, je obavljena na groblju u zaseoku Kvočke u Gornjoj Marićkoj. S tragedijom je upoznat i dežurni tužilac Zoran Bulatović, a policija još istražuje sve okolnosti pod kojima se dogodila.
Glas Srpske

Comments are closed.