Ugašena dva mlada života: Dajana trebalo da se vjeri, Ivan da ide na ekskurziju

Osamnaestogodišnja Dajana Gruban i godinu dana mlađi Ivan S., oboje iz Omarske, poginuli su, a njihov prijatelj Božidar P. (17) teško je povrijeđen noćas u stravičnoj nesreći kada se golf pet nakon prevrtanja bukvalno zabio u porodičnu kuću Kolundžija na lokalnom putu u Omarskoj.

Nastradali tinejdžeri kobne noći su se vraćali sa koncerta Ace Lukasa u Prijedoru, a nesreća kakvu ne pamte ni stariji u ovom mjestu, ali i okolini, dogodila se oko pola časa iza ponoći uz strahoviti prasak koji je odjeknuo kilometrima.

O težini nesreće govori i podatak da je nakon izvlačenja automobila ostala rupa u zidu porodične kuće, dok je na balkonskim vratima na spratu kuće polomljen prozor kroz koji je uletio akumulator automobila.

Na „rogu“ kuće, odnosno drvenim gredama ostali su krvavi tragovi, mjesto udarca nesretnog maloljetnika Ivana S., koji je tokom prevrtanja automobila ispao i udario u krov kuće, a zatim pao na travu i na mjestu ostao mrtav.

Ništa manje stravična nije bila ni smrt Dajane Gruban, čije tijelo je pronađeno odmah uz kuću, uz užasan prizor.

Mještanin Stojan Lončar ispričao je danas da se nastradala djevojka u subotu trebalo da vjeri sa svojim budućim suprugom, dok je Ivan S. ovog vikenda sa društvom trebalo da ode na ekskurziju u Grčku.

„Baka joj je prije četiri mjeseca za 18. rođendan kupila golf pet, a ona je sinoć otišla po dvojicu prijatelja koji su se vraćali sa koncerta Ace Lukasa i čekali je kod ‘Petog neplana’ da ih poveze kući. Došla je po njih, a za volan je zatim sjeo Ivan S.“, ispričao je Lončar.

Dodao je kako je povrijeđeni Božidar P. nakon nesreće ispričao da je Ivan S. pokušao preteći drugi automobil, nakon čega je izgubio kontrolu nad golfom i uletio u njivu, kada je došlo do prevrtanja automobila.

Dragana Kolundžija ispričala je da ju je oko pola časa iza ponoći probudila eksplozija, pa je pomislila da je eksplodirao televizor u kući.

„Tek kada sam izašla ispred kuće vidjela sam užas koji se dogodio. Ovo je užasna tragedija, a mogla je biti još i veća, jer je automobil udario i probio zid dnevne sobe u kojoj smo nekoliko trenutaka ranije sjedjeli sa četvorogodišnjom unukom“, prisjetila se šokirana Dragana Kolundžija.

Dodala je kako je i pored užasnog prizora odmah pritrčala da pomogne povrijeđenima, ali da, nažalost, njima nije bilo spasa.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva naveli su da je dežurni tužilac naredio da budu izvršena sva neophodna vještačenja kako bi bio utvrđen tačan uzrok nesreće.

„Nezavisnim“ je u Opštoj bolnici u Prijedoru potvrđeno da je porvijeđeni Božidar P. zadobio prelom šake, te nagnječenja po tijelu, ali da je van životne opasnosti.

Tekst – Nezavisne novine
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.