Uhapšen Milan Vlasenko iz Jaruga

Zbog osnovane sumnje da je ubio taksistu Milana Zrnića (1959), juče je uhapšen Milan Vlasenko (1988) iz prijedorskog sela Jaruge, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Stanice javne bezbjednosti (SJB) Prijedor Goran Mikanović. Taksista Milan Zrnić nestao je 27. marta, a njegov leš pronađen je sinoć u mjestu Vodice kod Podgradaca u opštini Bosanska Gradiška.

Načelnik SJB Prijedor je rekao da je osumnjičeni Vlasenko, koji je uhapšen u Omarskoj, u autobusu kojim se vraćao iz Beograda, nakon kriminalističke obrade priznao da je ubio Zrnića.

Vlasenko je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, a motivi ubistva trebali bi biti poznati nakon saslušanja.

Načelnik SJB je naveo da je hapšenjem Vlasenka rasvijetljeno i više krivičnih djela krađe koje je on počinio.

Istragom u okviru potrage za Zrnićem bilo je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih je deset bilo uhapšeno, kazao je Mikanović.

Prema njegovim riječima, dosadašnjom istragom je utvrđeno da je Zrnić ubijen iz vatrenog oružja, a obdukcija, koja će biti obavljena danas, trebala bi pokazati da li je zločin počinjen pištoljem CZ M88, kalibra 9 mm, koji je zajedno sa dvije čahure istog kalibra i manju količinu vojnog naoružanja, pronađen kod lica M.N. (1986) iz Prijedora.

Nestanak Milana Zrnića policiji je u večernjim satima 28. marta prijavio njegov sin, a Zrnićev automobil marke „mercedes“, u kojem su otkriveni tragovi krvi i paljevine, pronađen je u prijedorskom naselju Puharska.

Izvor: Dnevni avaz – ONASA

Comments are closed.