Uhapšeno 19 lica zbog krađa i razbojništava

Policija u Prijedoru uhapsila je 17, a policija u Gradišci dvije osobe zbog počinjenih više krivičnih djela na području te dvije opštine.

Od 17 osoba koje su uhapšene u Prijedoru u toku ove sedmice, četiri su maloljetne, a slobode su lišeni zbog 16 krivičnih djela koja su izvršili tokom decembra prošle i januara ove godine na području te opštine, saopšteno je u petak u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Uhapšeni su Prijedorčani N. R. (50), Ž. J. (21), S. D. (21), B. D. (34), M.D. (25), Lj. V. (45), D. T. (19), M. M. (54), A. M. (19), M. G. (40), M. Z. (26), M. D. (26), R. K. (19), dva maloljetna lica (13), jedan maloljetnik od 17 godina, i jedan od 14 godina.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka Gospa Arsenović rekla je da su ta lica provaljivala u porodične kuće, putničke automobile, Matični ured u Prijedoru, te krala bicikle, mobilne telefone i novac, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 14.500 maraka.

Uhapšeni su provaljivali čak u rudnik i bolnice.

– Kod jednog lica policija je pronašla i oduzela pet stabljika indijske konoplje i osam grama marihuane. Navedene osobe privedene su u službene prostorije gdje su poslije kriminalističke obrade pušteni na slobodu – izjavila je Arsenovićeva.

Policija u Gradišci uhapsila je u četvrtak Predraga Popovića (25) i Sašu S. (28), oba iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili razbojništvo.

Policijskoj stanici Gradiška u četvrtak je prijavljeno da su dva nepoznata maskirana lica opljačkala radnicu kioska „Štampa“ u Vidovdanskoj ulici u Gradišci.

Policija je odmah izašla na lice mjesta gdje je uviđajem utvrđeno da su nepoznata lica ušla u kiosk te su uz prijetnju nožem natjerali radnicu da im preda novac, što je ona i uradila i dala im 100 maraka.

Maloljetnici

„Glas Srpske“ saznaje od izvora bliskog istrazi da su dvojica trinaestogodišnjaka uhapšena zbog krađe mobilnih telefona, a maloljetnik od 14 godina uhapšen je zbog krađe bicikala.

Glas Srpske

Comments are closed.