Uhapšeno jedno lice zbog četiri krivična djela

Lisice - Hapsenje

Policijski službenici policijske stanice Prijedor 1, su tokom mjeseca decembra 2015. godine i januara 2016. godine preduzeli niz operativno taktičkih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine, a koja su u proteklom periodu počinjena na području koje operativno pokriva ova policijska stanica.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja je lice E.B. (1986) iz Prijedora izvršilac četiri krivična djela „Krađa“ i „Teška krađa“.

Naime, kriminalističkom obradom nad osumnjičenim policijski službenici su utvrdili da je isti krivična djela počinio na štetu pravnih lica, na način da je koristio nepažnju zaposlenih radnika u tržnom centru i uz upotrebu fizičke snage iz poslovnih objekata u sklopu tržnog centra otuđivao mobilne telefone i novac. Pretresom stana koji koriti osumnjičeni policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli predmete koji su otuđeni prilikom izvršenja navedenih krivičnih djela. Oduzeti predmeti će se u daljem postupku koristiti kao dokazi protiv osumnjičenog.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Krađa“ i „Teška krađa“ protiv navedenog lica.

Autor: MUP RS

Comments are closed.