Ukradeno 12 tegova za zatezanje kontaktne mreže

Novi slučaj krađe 12 željeznih tegova, koji služe za zatezanje kontaktne mreže, uznemirio je zaposlene u upravi Željezničke stanice u Prijedoru, koji naglašavaju da željeznička mreža bez ovih tegova predstavlja opasnost i za vozove i za ljude. – Bez ovih tegova dolazi do opuštanja kontakt mreže, kašnjenja i izostanaka vozova. Željeznica ovom krađom trpi i velike gubitke, a sve dodatno komplicira činjenica da je rezervne dijelove, kakvi su ovi skupi željezni tegovi, jako teško naći – kazao je Dragiša Saničanin, šef RJ Kontaktne mreže Željezničke stanice u Prijedoru.

On je dodao da je u posljednjih petnaestak dana u blizini Prijedora, 700 metara od stanice, kod Silosa, sa stubova u četiri navrata ukradeno 70-ak tegova vrijednih oko 6.000 maraka.

U prijedorskoj „Željeznici“ vjeruju da će policija stati ukraj kradljivcima.

– Policija, kojoj smo prijavili novi slučaj krađe tegova, lopovima je već ušla u trag, jer je nekoliko ovih tegova, od kojih je svaki težak od po 25 kilograma, pronađeno na jednoj od deponija u Prijedoru, gdje su ih kradljivci pokušali prodati kao sekundarnu sirovinu. Vlasnik deponije, a to je obavezan prema zakonskim propisima koji nalažu prijavu onog što se prodaje u krugu deponija, obavijestio je policiju o pojavi „sumnjivih“ tegova – kazao je Saničanin.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.