Upao u kancelariju načelnika CJB Prijedor i prijetio da će ga ubiti!

Policija

Policija je juče uhapsila četrdesetšestogodišnjeg Prijedorčanina Borislava Radovanovića, nakon što je upao u kancelariju Dalibora Ivanića, načelnika CJB Prijedor, nakon čega ga je vrijeđao, te prijetio da će ga ubiti, potvrđeno je „Nezavisnim“.

Prethodno je Radovanović, koji je zaposlen kao državni službenik u CJB Prijedor, od 12:45 do 13:50 časova, protestvovao ispred zgrade CJB Prijedor, sa crnom maramom zavezanom preko očiju, flasterom na ustima, bodljikavom žicom oko ruku, te metom na grudima sa natpisom „Ovo je logor“, izražavajući na taj način nezadovoljstvo svojim statusom u Ministrastvu.

„Lice B.R. je oko 14 časova bez prethodne najave nasilno ušao u kancelariju načelnika Centra javne bezbjednosti Prijedor, nakon čega je istog grubo vrijeđao, prijetio da će ga lišiti života i tjelesno povrijediti, a u daljem napadu je spriječen interevencijom prisutnog policijskog službenika“, saopštila je Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Nakon hapšenja, osumnjičenog su prevezli pripadnici Službe hitne pomoći Prijedor i zadržali na Odjelu neurophijatrije Opšte bolnice Prijedor.

„Preduzimajući dalje aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da je B.R. putem interneta nastavio upućivati ozbiljne prijetnje pripadnicima MUP-a RS“, navela je Matićeva.

Inače Radovanović je u prethodnom periodu dva puta liječen na Odjelu neuropsihijatrije u Opštoj bolnici Prijedor.

„Svojim javnim istupanjima je više puta povrijedio ugled i narušio čast MUP-a RS, na način da je putem interneta vrijeđao i iznosio laži i neistine o funkcionerima zakonodavne i izvršne vlasti RS, najvišim rukovodiocima MUP-a RS, kao i rukovodiocima CJB Prijedor“, saopštila je Matićeva.

Borislav Radovanović

Borislav Radovanović

Autor: Dragan Sladojević – Nezavisne novine

Comments are closed.