Vadili novčanice iz aparata za igre na sreću

casino.600.1

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, su operativnim radom na terenu došli do informacije da su lica M.G.(1987) i Lj.P.(1956) iz Banja Luke, počinioci krivičnog djela „Prevara“, a koje je počinjeno dana 29.01.2016. godine u objektu sportske kladionice u Zanatskoj ulici u Prijedoru.

Kriminalističkom obradom nad osumnjičenim licima policijski službenici su utvrdili, da su isti navedenog dana u objektu sportske kladionice u Zanatskoj ulici u Prijedoru, uz upotrebu fizičke snage otvorili prednji dio aparata za igre na sreću, te na taj način omogućili pristup dijelu aparata gdje prolaze novčanice koje se ubacuju u aparat. Osumnjičeni M.G. je nakon toga u više navrata u aparat ubacivao novčanice u apoenu od 20 KM i 50 KM, koje je nakon toga izvlačio kroz prethodno napravljen otvor, usljed čega je aparat zabilježio ulaz novca u ukupnom iznosu od 360 KM, a koji fizički nije bio prisutan u aparatu. Nakon kraće igre na aparatu, isti je od radnice tražio isplatu ostatka novca, dovodeći radnicu sportske kladionice u zabludu da je isplaćeni iznos nastao tokom igre na aparatu. Osumnjičeni Lj.P. je za to vrijeme boravio u objektu sportske kladionice, pratio kretanje radnice sportske kladionice, te na taj način prvoosumnjičenom omogućio da nesmetano izvrši prethodno opisane radnje.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici su dalje utvrdili, da su osumnjičeni na isti način izvršili više krivičnih djela na području drugih gradova i opština na području Republike Srpske, ali i na području Republike Srbije i Republike Hrvatske.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Prevara“ protiv M.G. i Lj.P.

Autor: MUP RS

Comments are closed.