Vatra progutala dva poslovna prostora na pijaci Vilako

Zahvaljujući brzoj intervenciji prijedorskih vatrogasaca, požar koji je danas izbio na pijaci Vilako u prijedorskom naselju Čirkin polje „progutao“ je „samo“ dva poslovna prostora.

Prema riječima trgovaca sa susjednih štandova koje smo zatekli na licu mjesta, požar je izbio u trgovini polovne robe vlasnika I.D. iz Prijedora i brzo se proširio na susjedni prostor u kome se inače prodaju bicikli i rezervni dijelovi, vlasnika Š.N. iz Prijedora.

Nakon što je požar uočen, sami vlasnici trgovina i radnici sa obližnjih štandova pokušali su da ga ugase ali bezuspješno.

Kako je potvrdio Miroslav Torbica iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, ekipa vatrogasaca je u vrlo kratkom vremenskom roku bila na licu mjesta te su nakon desetak minuta borbe sa vatrom lokalizovali požar i spriječili njegovo dalje širenje na ostale poslovne prostore u neposrednoj blizini pa je na svu sreću izbjegnuta veća tragedija.

Prema nepotvrđenim informacijama požar je nastao zbog neispravnih instalacija a poslovni prostor sa polovnom robom je u potpunosti uništen dok je na drugom pričinjena velika materijalna šteta.

Comments are closed.