Viroze pune Dom zdravlja [video]

Pravo proljeće u januaru praćeno natprosječno visokim temperaturama za ovo doba godine, prouzrokovalo je gužve u prijedorskom Domu zdravlja.

Hronična oboljenja, ali i oboljenja respiratornog sistema najčešći su razlozi zbog kojih se sve veći broj Prijedorčana obraća za pomoć dežurnim ljekarima. Najčešće je u pitanju prehlada i viroza. U Domu zdravlja, kažu, zasad nisu zabilježeni slučajevi gripa, niti ozbiljniji slučajevi oboljenja koji zahtijevaju hospitalizaciju.

Najviše problema imaju hronični bolesnici sa astmom i bronhitisom. Sve češće za pomoć dežurnim ljekarima javljaju se i pacijenti sa simptomima prehlade i viroza.

Ipak, Prijedorčani se na sve načine bore protiv bolesti karakterističnih za ovaj period. Dok se neki odlučuju za liječenje kod kuće uz unošenje velikih količina tečnosti i vitamina, za druge je odlazak kod ljekara najsigurnija varijanta.

Ovih dana pojačan promet bilježe i prijedorski prodavci voća i povrća. Kažu da da ljubitelji narodne medicine najviše pazare đumbir, limun, ali i bijeli luk.

Izvor: RTRS

Comments are closed.