Voz udario automobil, tri osobe povrijeđene

Admir Palić (25) iz Raškovca zadobio je teške, a Eldina (21) i Enes Kadunić lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče nešto prije 13 časova, na pružnom prelazu Trinaestica u prijedorskom naselju Raškovac. Nesreća se dogodila kada je automobil marke „pasat“ prilikom prelaženja pruge na pružnom prelazu, udario međunarodni brzi voz koji saobraća na relaciji Zagreb – Sarajevo.
Prema riječima Refika Šisteka, jednog od očevidaca ove nesreće, „pasat“ u kojem su se nalazili povrijeđeni, nije se zaustavljao na prelazu.

– Išao sam biciklom iz Raškovca i kada sam trebao da pređem prugu, vidio sam da dolazi voz. Stao sam, a onda je u jednom trenutku iz suprotnog pravca naišao automobil, koji se nije zaustavljao. Mahao sam rukama da stanu, ali oni su i dalje išli. Voz je svirao, međutim, nisu obraćali pažnju tako da je voz udario u zadnji dio automobila iz kojeg je ispao mladić – ispričao je Šistek.
On kaže da je teško povrijeđenog mladića u bolnicu prevezao jedan taksista, koji je naišao u trenutku nesreće.

Direktor sekcije STB „Željeznica RS“ u Prijedoru Milan Bešir, koji se poslije nesreće odmah našao na licu mjesta, rekao je da su mašinovođe u vozu primijetile automobil koji je prelazio prugu.
– Obavio sam razgovor sa mašinovođom. On mi je rekao da je upozoravao vozača automobila svirajući, ali da to nije vrijedjelo, jer je on i dalje lagano prelazio prugu – kazao je Bešir.
Dodao je da se u trenutku nesreće voz kretao brzinom od 70 kilometara na čas, koja je i dozvoljena na ovom dijelu pruge.

U prijedorskoj bolnici rekli su da je Palić zbog ozbiljnih povreda zadobijenih u predjelu grudnog koša prebačen u Klinički centar Banja Luka.

Istraga o ovoj saobraćajnoj nesreći je u toku.

Milan Bešir kaže da su „Željeznice RS“ i opština Prijedor ranije pokrenuli inicijativu da se pružni prelaz Trinaestica modernizuje.

– Iako je prelaz označen znakom „stop“ i Andrejevim krstom, neophodno je da se obezbijedi i na drugi način način zbog čestih nesreća koje se događaju na ovom mjestu – kazao je Bešir dodajući da se još uvijek ne može reći kada će doći do modernizacije.
Na tom pružnom prelazu u posljednjih deset godina dogodilo se dvadesetak saobraćajnih nesreća, u kojima je oko deset ljudi izgubilo živote.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.