Vozač udario pješaka a potom i u službeno vozilo CJB Prijedor

Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja CJB Prijedor dana 11.12.2016. godine, oko 11:30 časova prijavljeno je da se, na nekategorisanom putu u mjestu Donji Orlovci, u Prijedoru, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je pješak M.Ć. iz Prijedora, zadobio lake tjelesne povrede, dok se nepoznati vozač koji je prouzrokovao nezgodu vozilom udaljio sa lica mjesta.

Radeći na rasvjetljavanju okolnosti saobraćajne nezgode i pronalasku izvršioca, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja CJB Prijedor, istog dana izvršili su kriminalističku obradu lica S.S. iz Prijedora, kom prilikom je utvrđeno da je lice S.S. upravljajući vozilom marke „Opel Astra“, u mjestu Donji Orlovci, ostvarilo kontakt sa pješakom M.Ć. koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je prisutna količina alkohola u organizmu 2,45g/kg.

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Po kompletiranju predmeta protiv lica S.S. slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi“.

Dana 12.12.2016. godine navedeno lice S.S., upravljajući vozilom marke „Opel Astra“, prouzrokovalo je saobraćajnu nezgodu na parking prostoru ispred Policijske stanice Prijedor 2, ostvarivši kontakt svojim vozilom sa parkiranim službenim vozilom MUP-a Republike Srpske, CJB Prijedor, marke „Peugeot 301“. U nezgodi je pričinjena manja materijalna šteta na oba vozila.

Licu S.S. uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prkršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Zbog odbijanja alkotestiranja, lice S.S. zadržano je lišenjem slobode.

Autor: MUP RS

Comments are closed.