Vozač ispao iz automobila koji je završio u rijeci

Nakon zbrinjavanja u bolnici, Dragan Davidović (29) na kućnom liječenju. Vozilo iz vode izvukli vatrogasci… U blizini mosta preko rijeke Sane u Prijedoru u utorak oko 19.20 sati odvijala se prava drama kada je „opel kadet“ (674-T-314), kojim je upravljao Dragan Davidović (29), mještanin Garevaca kod Prijedora, iz još neutvrđenih razloga izletio sa ceste i završio u rijeci. Tome je prethodila vratolomna vožnja kroz park hotela „Prijedor“ do obale rijeke, gdje je spletom nevjerovatnih okolnosti, samo sekundu prije nego što će automobil završiti u vodi, na obali iz vozila ispao vozač Davidović.

Njemu je nakon nesreće odmah ukazana pomoć u bolnici u Prijedoru, iz koje je nakon primanja infuzije, na vlastiti zahtjev, pušten na kućno liječenje.

Na mjesto nesreće, osim saobraćajne policije, došli su i ekipa prijedorskih vatrogasaca, služba za spašavanje na vodi i pod vodom, koja je automobil izvukla iz rijeke.

– Prizor je bio nevjerovatan. Vidio se samo zadnji dio automobila, na kojem su čak svijetlili farovi, dok je cijelim prednjim dijelom „kadet“ bio uronjen u rijeku, čija je dubina na tom mjestu, desetak metara od mosta, oko tri metra – rekao je Dragan Stanić, jedan od vatrogasaca iz spasilačke službe.

On je dodao da su vatrogasci dva sata nakon nesreće „kadet“, na kojem je u vratolomnoj vožnji razbijeno samo lijevo bočno staklo, sajlom izvukli na obalu.

Izvor: Dnevni Avaz

Comments are closed.