Vrijeđala ljekare, napala policajce

Gordana Miškić (49), državljanka Slovenije, nastanjena u Ljubljani, prekjučer je u prijepodnevnim satima fizički nasrnula na policajca koji je u Zdravstvenoj stanici u Omarskoj kod Prijedora pokušao zaštititi ljekare koje su vrijeđali i iz ordinacije tjerali Miškić, Jovanka Višić (73) i njen sin Nenad (36) iz Donje Lamovite kod Prijedora.

– Doktore su vrijeđali i psovali ih, a iz ambulante tjerali doktoricu Mirjanu Talić. U jednom  trenutku Miškić je čak fizički napala policajca, koji je uz pomoć kolege kojeg je u međuvremenu pozvao sve troje priveo u PS u Omarskoj, gdje su i saslušani – kazala je Gospa Arsenović, portparol CJB Banja Luka, te dodala da će uz prekršajnu prijavu Gordana Miškić dodatno odgovarati i za napad na službeno lice.

Snježana Mandić, ljekar porodične medicine i koordinatar za grupnu praksu u Zdravstvenoj stanici u Omarskoj, kaže da je šokirana ovim, tvrdi, ničim izazvanim incidentom.

– Slovenka je došla u pratnji pacijentice Jovanke. I odjednom je iz čista mira počela vikati,  psovati, galamiti, bezobzirno se ponašati. Usput je tjerala i mladu doktoricu Talić da izađe iz ambulante. Bila sam prisiljena da pozovem policiju, jer sam strahovala da se situacija može iskomplicirati – priča doktorica Mandić.

Dnevni avaz

Comments are closed.