Za dva dana zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisana 192 vozača

Na području Policijske uprave Prijedor, dana 17. i 18.01.2019. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolisan 251 učesnik u saobraćaju, od kojih je 220 ili 87,6% sankcionisano. Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisana su 192 vozača ili 87,3% od ukupnog broja sankcionisanih, dok je zbog ostalih prekršaja sankcionisano 28 učesnika u saobraćaju.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja za 48 prekršaja, vozačima je pored novčane kazne izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u ukupnom trajanju od 63 mjeseca kao i 96 kaznenih bodova.

Napominjemo da je za prekršaj počinjen prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h, predviđena novčana kazna u iznosu od 400,00 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i dva kaznena boda.

Policijska uprava Prijedor, još jednom apeluje na učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada su u pitanju ograničenja brzine kretanja, te da odgovornim ponašanjem, od mogućih neželjenih posljedica zaštite sebe i druge učesnike u sobraćaju.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.