Za šest mjeseci oduzeto više od 170 kilograma duvana i više od 2.500 kutija cigareta

20160417102041_365390

U akciji „Tobako“, koju je Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor realizuje od oktobra prošle godine, do sada je oduzeto ukupno 173,5 kilograma rezanog duvana i 2.594 kutije različitih vrsta cigareta bez akciznih markica ili sa akciznim markicama drugih država.

S ciljem otkrivanja i sprečavanja trgovine akcizne robe bez prateće dokumentacije, policijski službenici ovog centra izvršili su kontrolu više automobila i pretrese na više lokacija.

„Oduzimanje duvana i cigareta policijski službenci najćešće su vršili na mjestima gdje se vrši distribucija i prodaja krajnjim korisnicima i u kontroli i pregledu automobila“, rečeno je Srni u CJB-u Prijedor.

Od početka akcije policijski službenici ovog centra su nadležnim tužilaštvima proslijedili osam izvještaja protiv osam lica za počinjena krivična djela nedozvoljen promet akciznim proizvodima ili nedozvoljena trgovina.

Akcija „Tobako“ se nastavlja, a za sada nema evidentiranih povratnika u vršenju ovih krivičnih djela, kao ni organizovanosti prilikom izvršenja ovih krivičnih djela, nego je isključivo riječ o pojedinačnim slučajevima.

Autor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.