Žao nam je nevino stradale djece

Pakao je ovo što preživljavamo nakon onog što je učinio naš sin, kažu u porodici Radeta Radinovića (28), serijskog ubice iz prijedorskog sela Rasavci.

On je priznao ubistvo Doris Bajilo (23) koju je zadavio u kukuruzištu nedaleko od njene kuće u noći između subote i nedjelje. Takođe, priznao je i ubistvo Dubičanke Gordane Milosavljević koja je polovinom februara ove godine nestala iz svog stana da bi potom njeno beživotno tijelo gotovo mjesec dana kasnije bilo pronađeno u rijeci Sani kod Prijedora.

U porodičnoj kući Radinovića danas vlada tuga, bol i nevjerica. Radetov otac Miloš Radinović tvrdi da je šokiran onim što je čuo na vijestima.

„Nemamo riječi da iskažemo svu gorčinu koju osjećamo moja supruga Dušanka i ja. Vrijedni smo domaćini, pošteni i odgovorni ljudi, a ono što proživljavamo posljednjih dana zbog sina može se nazvati paklom“, kaže Miloš Radinović. Ističe da je njegov sin Rade bio nemirnog duha, ali da ne vjeruje u činjenicu da je počinio takva teška zlodjela za koja se sumnjiči.

„Te subote Rade je izišao iz kuće uveče i rekao nam da ide na sastanak sa djevojkom. Kući se vratio narednog dana oko 12 sati. Bio je potpuno miran i rekao nam da ide da spava i da ga niko od ukućana ne budi. Ništa nije upućivalo na to da se nešto strašno dogodilo, a već dva dana nakon toga na vrata nam je pokucala policija. Tražili su Radeta“, priča otac Miloš.

Njegova supruga Dušanka od trenutka kada je saznala da je njen sin priznao ubistva ne prestaje da plače.

„Sramota nas je svega. Njihovih porodica, tuge kroz koju prolaze, gubitka najdražih. Naša porodica je žigosana ovim, a nismo ni slutili da bi Rade tako nešto mogao da učini. Brinemo se o njegovom trogodišnjem sinu i prosto ne znam kako ćemo dalje“, kroz suze progovara Dušanka.

Kažu da se Radetova supruga razvela od njega i više nije dolazila ni dijete da posjećuje.

Miloš Radinović navodi da je htio da ode na sahranu Doris Bajilo, ali je strahovao od reakcija njene porodice.

„Ne znam kako bih im mogao pogledati u oči. Žao nam je nevino stradale djece“, kaže Miloš.

Priča da je njegov sin Rade povremeno radio kao autolimar, te da „mu je sve obezbijedio i radionicu otvorio“.

„Ne mogu da vjerujem u sve to što se priča o njemu. Postoje i zakon i sud, pa ako je moj sin kriv, neka odgovara“, dodaje Miloš.

Prijedorska policija i dalje provodi opsežnu istragu o ovom slučaju. Nezvanično se saznaje da se on sumnjiči za još dva do sada neriješena ubistva, a riječ je o slučaju dvije starice iz Prijedora.

Banjalučki tužilac Danijela Milovanović je potvrdila da je Radinoviću određen pritvor do 30 dana, te da se ni osumnjičeni ni branilac nisu tome protivili.

Mještani sela Rasavci tvrde da su odahnuli nakon što su čuli vijest da je njihov komšija Rade Radinović u zatvoru. Potvrdili su da je on povremeno maltretirao i svoje roditelje.

„Miloš i Dušanka Radinović su čestiti i pošteni ljudi i najmanje su krivi“, kažu komšije.

Bajilo: Tražimo najstrožu kaznu
Aleksandar Bajilo, brat ubijene Doris, ne može još da vjeruje da je njegova sestra mrtva.

„Juče smo je sahranili, a još očekujemo da ćemo je vidjeti na vratima. Prevelik je ovo bol. Za ubicu moje sestre tražimo najstrožu zatvorsku kaznu. Čuli smo da je priznao još jedno ubistvo i takav monstrum bi trebao doživotno robijati. No, našu Doris bilo kakva kazna za ubicu neće vratiti“, govori Aleksandar.

Kaže da su porodici prvi u pomoć pritekli radnici prijedorske keksare „Mira“ u kojoj radi njegova majka Sonja, ali i mnogi drugi.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.