Zapalio se auto u centru Prijedora

Nihad Hergić iz Prijedora umalo je stradao u požaru kada se iznenada zapalio motor automobila opel vektra karavan koji je vozio.
Drama na putu, u kojoj je vozač srećom ostao nepovrijeđen, desila se u subotu oko 19.40 u prijedorskoj Svetosavskoj ulici u centru grada.
Hergić, koji je sjedio za upravljačem automobila, kaže da je odjedom osjetio miris dima u kolima.
„Počele su da se pale i signalne lampice na kontrolnoj tabli automobila, a potom je dim počeo da suklja iz motora. Brzo sam zaustavo automobil i izašao, a slučajni prolaznici su pokušali da mi pomognu. Na svu sreću oni su i pozvali vatrogasce, koji su u rekordnom roku za samo nekoliko minuta došli na lice mjesta i ugasili vatru koja je izbila na motoru. Imao sam sreće jer nije bilo eksplozije“, kazao je Hergić.
Prijedorski vatrogasci, pripadnici TVJ, koji su izašli na intervenciju, potvrdili su da je u požaru izgorio prednji dio automobila.
„Najvjerovatnije je riječ o neispravnim elektroinstalacijama, ali će uzrok požara tek biti utvrđen“, pojasnili su u prijedorskoj vatrogasnoj službi. Materijalna šteta koju je u samozapaljenju vozila pretrpio Hergić procijenjena je na oko 2.000 maraka. Riječ je o automobilu starom 18 godina.
Nezavisne novine

Comments are closed.