Zapaljen auto bivšeg tužioca

Automobil škoda oktavija Milenka Tomića, poznatog prijedorskog advokata i bivšeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, područne kancelarije u Prijedoru, poliven je benzinom i zapaljen.
Požar je podmetnut u noći sa srijede na četvrtak ispred Tomićeve advokatske kancelarije, u prijedorskoj ulici Vuka Karadžića.
Prema informacijama iz Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prijedoru, vatrogasci su odmah po dojavi o požaru, uz policijsku patrolu, izašli na lice mjesta. Kažu da je požar, koji je izbio na prednjoj strani automobila, gdje se nalazi motor vozila, lokalizovan za samo nekoliko minuta.
„Na svu sreću, nije došlo do eksplozije“, poručili su vatrogasci.
Materijalna šteta koju je Tomić pretrpio, prema prvim procjenama, iznosi oko 20.000 maraka. U Vatrogasnoj službi Prijedor napominju da je u požaru koji je zahvatio automobil izgorio i prozor na advokatskoj kancelariji, a dim i garež su zahvatili i susjednu stambenu zgradu.
U prijedorskoj policiji su potvrdili da je Tomićev automobil poliven benzinom i zapaljen, ali nisu željeli da iznose više detalja o ovom slučaju. Saznajemo da je automobil transportovan na vještačenje, a da se za počiniocima intenzivno traga.
Gospa Arsenović, portparol CJB Banjaluka, kazala je da se sve okolnosti pod kojima se dogodio ovaj incident istražuju do detalja.
„Zasad je jedino izvjesno da je riječ o namjernoj paljevini“, kazala je Arsenovićeva.
Tomić nije želio da komentariše cijeli slučaj. U telefonskom razgovoru samo je kratko izjavio da je automobil koji mu je zapaljen prije nekoliko mjeseci kupio od svog brata.
„Ne želim da spekulišem o pozadini cijelog slučaja. Znam da se nikom nisam zamjerio i smatram da ovo što mi se dogodilo treba do kraja ispitati“, kazao je Tomić.
Sa cijelim slučajem upoznat je i dežurni tužilac, ali ni u Tužilaštvu juče nije bilo zvaničnih izjava.
Strah među stanarima
Stanari zgrade, koja je takođe oštećena u incidentu, nisu željeli da komentarišu nemili događaj. Oni su se juče trudili da očiste ulaz u zgradu, koji je bio prekriven gareži, koja je pred haustor padala sa zapaljenog automobila. Tvrde da ništa nisu čuli ni vidjeli, ali da se plaše za vlastitu bezbjednost.
Nezavisne novine

Comments are closed.